Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg, resepti Tiina Hellström, Rajamäki
Annoksia
noin 10 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Kastanja-suklaakakku

Ainekset

120
g
voita
200
g
tummaa suklaata. Esim. Marabou Premium Dark 86 %.
5
keltuaista
5
valkuaista
sokeria
1
prk (350 g)
Bonne Maman kastanjasosetta
Lisäksi
mascarpone-juustoa tai kermavaahtoa, jota voi maustaa esim. rommilla tai konjakilla tuoreiita vadelmia viimeistelyyn

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele 24 senttinen irtopohjavuoka, jonka pohjalla on leivinpaperi. Voitele vuoan reunat kevyesti.
  2. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa. Muista sekoitella välillä, ettei suklaa pala.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi toisessa astiassa. Sekoita kastanjasose keltuais-sokeri seokseen. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Nostele joukkoon varovasti valkuaisvaahto.
  4.   
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän hyllyväksi. Se jähmettyy jäähdyttyään. Kun kakku on vähän jäähtynyt vuoassaan, irrota kakun reunat vuoasta ohutteräisen veitsen avulla. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  6. Peitä kakku huolellisesti tuorekelmulla ja laita jääkaappiin. Koristele vadelmilla halutessasi. Valmista kakku päivää ennen tarjoilua, niin maut pääsevät oikeuksiinsa. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.

Vinkki! Käytä 70–80 % suklaata. Taloussuklaasta voi tulla liian makea kakku, koska sosekin on makeaa.

Kommentit (0)