Resepti Emilia Kolari Kuva Tuomas Kolehmainen
Terveellinen ruoka on usein kauneimman väristä.
Terveellinen ruoka on usein kauneimman väristä.

Maissitortillat saavat sisäänsä täydellisen yhdistelmän avokado-appelsiinisalsaa, yrttisalaattia ja paahdettua pähkinä-papusekoitusta.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset kasvistortillat

Ainekset

1
pkt (12–20)
pieniä maissitortilloja (esim. Tortillas la Familia)
Nyhtökurpitsa
1
(1 kg)
myskikurpitsa
1–2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
suolaa
Avokado-appelsiinisalsa
2
avokadoa
1
appelsiini
½
tl
suolaa
1
rkl
makeaa chilikastiketta
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
Paahdettu pähkinä-papusekoitus
1
prk (170 g)
kypsiä mustapapuja (GoGreen)
1
dl
pähkinäsekoitusta
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
juustokuminaa
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
(savu)paprikajauhetta
½
tl
chilihiutaleita
Yrttisalaatti
1
ruukku korianteria
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku ruohosipulia
Viimeistelyyn
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Valmista ensin nyhtökurpitsa. Leikkaa kurpitsa neljään pitkittäiseen lohkoon. Nosta ne kuori alaspäin pellille leivinpaperille. Irrota rihmat ja siemenet. Sivele kurpitsat öljyllä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  2. Tee sillä aikaa papu-pähkinäseos. Valuta ja huuhdo pavut siivilässä. Yhdistä ne kulhossa pähkinöiden, öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää papu-pähkinäseos pellille kurpitsalohkojen viereen. Paahda 10 minuuttia.
  3. Koverra kurpitsat kuorestaan uuninkestävään kulhoon ja revi ne kahdella haarukalla paloiksi. Lisää öljyä ja tarvittaessa suolaa. Kumoa myös pavut kulhoon. Peitä molemmat kulhot foliolla ja nosta uuniin jälkilämmölle.
  4. Levitä tortillat leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin muiden ainesten kanssa.
  5. Valmista salsa. Irrota avokadon hedelmäliha lusikalla kuoristaan. Murskaa avokadot. Leikkaa appelsiinin kuori veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Irrota lohkot kalvottomiksi ja puolita ne. Lisää appelsiinit avokadon joukkoon ja purista päälle kalvoista irtoava mehu. Mausta suolalla, makealla chilikastikkeella ja korianterilla.
  6. Hienonna ja sekoita yrtit.
  7. Kokoa tortillat. Kasaa päälle lämmintä nyhtökurpitsaa ja papu-pähkinäseosta, avokado-appelsiinisalsaa ja yrttisalaattia. Viimeistele chilikastikkeella.

Kommentit (1)

color switch

Oh! This article has suggested to me many new ideas. I will embark on doing it. Hope you can continue to contribute your talents in this area. Thank you.

color switch

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Salaatin melonisattumat ovat suosittuja. Älä säästele niissä.
Salaatin melonisattumat ovat suosittuja. Älä säästele niissä.

Pilko salaatin ainekset jääkaappiin odottamaan ja sekoita vasta, kun tarjoiluhetki lähestyy.

Annoksia
8
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas vesimelonisalaatti

Ainekset

½
vesimeloni
150
g
rucolaa
400
g
pakasteherneitä
100
g
parmesaania
1
ruukku
minttua
Kastike
¾
dl
oliiviöljyä
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuutioi vesimeloni. Huuhdo ja valuta rucola. Sulata herneet.
  2. Sekoita salaatinkastikkeen aineet.
  3. Kokoa salaatti vadille. Asettele pohjalle rucolaa ja sen päälle vesimelonikuutiota ja herneitä. Vuole parmesaani lastuiksi ja nypi joukkoon mintun lehdet.
  4. Kaada lopuksi kastike salaatille. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen
Pakkaa kylmä kasviskeitto kannuun ja nauti vaikka juomalasista.
Pakkaa kylmä kasviskeitto kannuun ja nauti vaikka juomalasista.

Vihreä gazpacho on oiva ulkoruoka. Tuore kasviskeitto valmistuu tehosekoittimessa, saa täyteläisyyttä avokadosta ja taittaa isommankin nälän.

 

 

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä gazpacho

Ainekset

2
kevätsipulia
1
ruukku
basilikaa
2
valkosipulin kynttä
2
rkl
oliiviöljyä
2
vihreää paprikaa
1
fenkoli
1
kurkku
1
avokado
250
g
keltaisia kirsikkatomaatteja
2
rkl
(riisi)viinietikkaa
3
rkl
sweet chili -kastiketta
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
3
dl
(sitruuna)kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Pilko kaikki ainekset. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sipulit, basilika, chilit ja öljy tahnaksi. Lisää loput ainekset ja aja sileäksi.
  2. Ohenna keittoa kivennäisvedellä maun mukaan. Säilytä kylmässä.

Kommentit (0)

Resepti Kaisa Nieminen Kuva Sami Repo
Suolaiseen pätee sama kuin makeaankin: helpon, mutta herkullisen juustokakun leipomalla säästyt muutamalta täytekakun työvaiheelta.
Suolaiseen pätee sama kuin makeaankin: helpon, mutta herkullisen juustokakun leipomalla säästyt muutamalta täytekakun työvaiheelta.

Parsajuustokakku on moderni versio voileipäkakusta. Pohja on rapeaa murotaikinaa, päällä on ricottajuustoa. Komeus on koristeltu marinoidulla parsalla ja sokeriherneillä.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-ricottakakku

Ainekset

1
(380 g)
pyöreä pakastepiirakkataikina
Täyte
2
prk (à 250 g)
ricottajuustoa
2
dl
kermaa
4
liivatelehteä
1
tl
suolaa
Päälle
200
g
parsaa
1
dl
sokeriherneitä
1
dl
kevätsipulia
1
dl
pakasteherneitä
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
Koristeluun
lehtipersiljaa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Painele sulanut piirakkapohja irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Paista pohjaa uunin alatasolla 180 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes pohja on täysin kypsä. Jäähdytä.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.
  3. Sekoita ricotta ja kerma. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata mikrossa tai kattilassa. Anna hiukan jäähtyä. Kaada liivate ohuena nauhana ricotan joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
  4. Irrota varovasti kakkuvuoan reunat ja päällystä ne kelmulla. Pane vuoka takaisin kiinni. Kaada massa pohjan päälle ja peitä kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään asti.
  5. Leikkaa parsojen kova kanta pois ja kuori varret nupusta tyveen. Paloittele varret kolmeen osaan. Keitä parsoja suolatussa vedessä kolme minuuttia. Säästä keitinvesi. Jäähdytä parsat kylmän veden alla.
  6. Keitä sokeriherneitä palkoineen parsan keitinvedessä pari minuuttia. Jäähdytä.
  7. Leikkaa kevätsipuli viipaleiksi. Sulata pakasteherneet. Yhdistä kaikki kasvikset. Lisää sitruunamehu ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Irrota kakku vuoasta ja aseta kakkuvadille. Levitä kasvissalaatti kakun päälle ja koristele yrteillä.

Kommentit (0)

Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen
Gazpachosalaatissa kirpeys ja raikkaus yhdistyvät onnistuneesti.
Gazpachosalaatissa kirpeys ja raikkaus yhdistyvät onnistuneesti.

Espanjalaisen keittoklassikon gazpachon hengessä syntyy raikas salaatti. Siinä keiton raaka-aineet kuutioidaan pieniksi paloiksi ja maustetaan viinietikalla ja oliiviöljyllä.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min + 10 min maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Gazpachosalaatti

Ainekset

1
pieni punasipuli
2
kevätsipulia
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
(sherry)viinietikkaa
2
reilua viipaletta hyvää maalaisleipää (kuutioituna noin 2 dl)
2
makeaa suippopaprikaa
1
kurkku
1
dl
hyvää oliiviöljyä
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Viipaloi sipulit. Laita ne kulhoon ja ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Kaada joukkoon viinietikka ja sekoita hyvin. Anna maustua noin 5 minuuttia.
  2. Leikkaa leivästä reunat pois ja kuutioi leipä. Kuutioi paprika ja kurkku. Lisää kuutiot leivän kanssa salaattiin. Kaada joukkoon öljy ja anna maustua vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki! Lisää salaatin joukkoon halutessasi hienonnettuja yrttejä, oliiveja, kapriksia tai pikkusardelleja.

Kommentit (0)