
Maissitortillat saavat sisäänsä täydellisen yhdistelmän avokado-appelsiinisalsaa, yrttisalaattia ja paahdettua pähkinä-papusekoitusta.
Vegaaniset kasvistortillat
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin nyhtökurpitsa. Leikkaa kurpitsa neljään pitkittäiseen lohkoon. Nosta ne kuori alaspäin pellille leivinpaperille. Irrota rihmat ja siemenet. Sivele kurpitsat öljyllä ja ripottele pinnalle mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tee sillä aikaa papu-pähkinäseos. Valuta ja huuhdo pavut siivilässä. Yhdistä ne kulhossa pähkinöiden, öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää papu-pähkinäseos pellille kurpitsalohkojen viereen. Paahda 10 minuuttia.
- Koverra kurpitsat kuorestaan uuninkestävään kulhoon ja revi ne kahdella haarukalla paloiksi. Lisää öljyä ja tarvittaessa suolaa. Kumoa myös pavut kulhoon. Peitä molemmat kulhot foliolla ja nosta uuniin jälkilämmölle.
- Levitä tortillat leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin muiden ainesten kanssa.
- Valmista salsa. Irrota avokadon hedelmäliha lusikalla kuoristaan. Murskaa avokadot. Leikkaa appelsiinin kuori veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Irrota lohkot kalvottomiksi ja puolita ne. Lisää appelsiinit avokadon joukkoon ja purista päälle kalvoista irtoava mehu. Mausta suolalla, makealla chilikastikkeella ja korianterilla.
- Hienonna ja sekoita yrtit.
- Kokoa tortillat. Kasaa päälle lämmintä nyhtökurpitsaa ja papu-pähkinäseosta, avokado-appelsiinisalsaa ja yrttisalaattia. Viimeistele chilikastikkeella.