
Tyhjennä hernepestoon manteli- ja pähkinäpussien loput, mantelilastut ja pähkinärouheet. Jos jääkaapissa on puolikkaita ruukkuja yrttejä, yhdistä nekin.
Hernepesto
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa mantelit ja/tai pähkinät teholeikkurin kulhoon. Aja leikkuuterällä tasaiseksi rouheeksi.
- Sulata herneet. Saksi yrtit paloiksi. Lisää herneet, yrtit, oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Aja leikkuuterällä sileäksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai öljyä ja auta seosta lusikalla leikkuuterän ulottuville. Tarkista maku.
- Tarjoa hernepesto pastan joukossa, dippikastikkeena tai salaatin kanssa.
Vinkki! Voit käyttää mitä tahansa hentolehtisiä tuoreyrttejä: basilikaa, lehtipersiljaa, tilliä, ruohosipulia ja sitruunamelissaa. Myös kaikki siemenet, pähkinät tai mantelit sopivat pestoon.