
Munakoisot saavat uunissa paahteisen maun.
Paahdettu munakoisotahna eli patlican salatasi
Ainekset
Työvaiheet
- Paina munakoisojen pintaan haarukalla muutama reikä, etteivät ne ”räjähdä” uunissa. Paahda munakoisoja uunin keskitasolla 250 asteessa 45–60 minuuttia. Kuori lämpiminä ja paloittele sisus mahdollisimman pieneksi murskaksi kulhoon.
- Lisää tahini, kuoritut ja silputut valkosipulinkynnet, varsineen silputtu persilja, sitruunamehu, etikka, pippuria vähän kerrallaan, suola ja öljy. Tarkista maku ja lisää pippuria halutessasi.
Vinkki! Hyvä munakoiso on hieman pehmeä. Tarjoile tahna paahdetun leivän tai voileipäkeksien päällä.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.