
Porkkana ja paprika antavat makua kastikkeeseen.
Jauhelihakastike
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetki. Lisää joukkoon jauheliha. Ruskista liha koko ajan sekoittaen.
Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää ne nesteineen jauhelihan joukkoon. Murustele joukkoon lihaliemikuutio. Mausta pippurilla, yrteillä ja sokerilla. Anna hautua kannen alla vähintään 10 minuuttia.
Lisää halutessasi valmiiseen kastikkeeseen hieman suolaa.
Vinkki! Lisää kastikkeeseen kasviksia. Porkkana, herkkusienet ja paprika sopivat erityisen hyvin jauhelihan makupariksi. Voit myös höystää kastiketta aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuoreilla yrteillä tai juustoraasteella.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia