
Salaatissa käytettävä vegaaninen majoneesi onnistuu varmimmin keskenään samanlämpöisistä, joko huoneenlämpöisistä tai jääkaappikylmistä aineksista.
Lehtikaali-punakaali-coleslaw ja vegaaninen majoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Poista punakaalin uloimmat lehdet ja leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
- Huuhdo lehtikaali ja irrota kovat lehtiruodit. Paloittele lehtikaalit veitsellä tai kasaa lehdenpalat päällekkäin, rullaa ne ja leikkaa rullat suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja lehtikaalit. Paista reippaasti käännellen pari minuuttia, kunnes lehtikaali hieman pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää punakaali ja pyöräytä sekaisin. Anna jäähtyä.
- Valmista majoneesi. Majoneesi onnistuu varmimmin keskenään samanlämpöisistä, joko huoneenlämpöisistä tai jääkaappikylmistä aineksista.
- Mittaa soijamaito, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä se. Lisää öljy koneen käydessä ohuena nauhana. Mausta suolalla.
- Yhdistä kaaliseos ja kastike tilavassa kulhossa. Ripottele päälle ruohosipulia.