
Vesipohjainen piparitaikina sopii sipseihin, jotka maistuvat glögin kanssa. Dippaa sipsit vuohenjuustovaahtoon ja mausteiseen persimonhillokkeeseen.
Piparisipsit, vuohenjuustovaahto ja persimonihilloke
Ainekset
Työvaiheet
Piparisipsit
- Sekoita voi, sokeri ja siirappi notkeaksi tahnaksi. Lisää inkivääri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Sekoita sooda veteen ja kaada joukkoon.
- Alusta jauhot taikinan sekaan. Kaada taikina leivinpöydälle. Alusta käsin vielä viisi minuuttia. Kiedo taikina kelmuun ja siirrä yöksi jääkaappiin.
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kaulitse taikina vain noin 1-2 mm ohueksi levyksi. Ota muotilla tai pienellä lasilla piparkakkuja. Nosta piparkakut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keskitasolla noin viisi minuuttia.
- Leivo taikinaa vain pala kerrallaan ja säilytä loput kylmässä, jotta taikinaa on helpompi käsitellä.
Vinkki! Jos haluat sipseistä kaarevia, paista ne leivinpaperirullan, foliorullan tai metallilieriön päällä.
Vuohenjuustovaahto
3 dl 5 min
- Vaahdota kulhossa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja pippuri.
Persimonihilloke
3 dl 10 min
- Pese ja lohko persimonit. Sulata voi pannulla, lisää hedelmälohkot ja sokeri. Kääntele hetki, kunnes lohkot pehmenevät. Mausta.
- Aja hedelmät sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi, johon saa jäädä sattumia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.