Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo

Voit tehdä itse ketsupin pastakastikkeeseen tai käyttää valmista.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pastakastike

Ainekset

400
g
spagettia
Kastike
2
kpl
valkosipulinkynttä
4
kpl
chorizo-raakamakkaraa
2
rkl
oliiviöljyä
1.25
dl
ketsuppia
125
g
mozzarellaa
1
dl
parmesaania
lehtipersiljaa
tai
rucolaa
mustapippuria

Työvaiheet

Keitä pasta väljässä, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Tee kastike pastan kypsyessä. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi makkarat. Kuullota valkosipulia ja makkaraa pannulla öljyssä, kunnes makkara on kypsää. Lisää ketsuppi ja anna sen lämmetä.

Kuutioi mozzarella. Yhdistä keitetty, valutettu pasta, kastike, mozzarella ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla ja rucolalla.

Vinkki! Pastaan sopii myös braatvursti tai muu makkara.

 

Resepti Kiia Renko Kuva Pia Inberg
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukasari

Ainekset

500
g
kuorittuja katkarapuja
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
5-10
tippaa
tabascoa
2
rkl
öljyä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
vettä
2
rkl
hummerifondia tai ½ kalaliemikuutio
2-3
rkl
tomaattipyreetä
2-3
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kiehauta miedolla lämmöllä sipulisilppu ja tabasco öljyssä padassa tai kattilassa.
  2. Lisää nesteet, fondi, tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  3. Lisää kastikkeen joukkoon jäiset katkaravut. Kuumenna kasari nopeasti, mutta älä keitä, sillä katkaravut sitkistyvät keitettäessä.
  4. Tarkista ruuan maku ja lisää lopuksi sitruunamehu. Tarjoa ruoka riisin tai patongin kera.

Vinkki! Voit valmistaa kasarin myös maustetuista katkaravuista, esim. Pirkka chili-korianteri. Jätä silloin tabasco pois. Jos kaipaat tukevampaa ruokaa, sopivat feta ja ranskankerma ihanasti ruuan päälle.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukastike

Ainekset

1
iso sipuli
2
rkl
vettä
½
tl
chilijauhetta
1
prk (370 g)
yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2
valkosipulinkynttä
1
paprika
2
dl
kevyttä kookosmaitoa
2
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja

Työvaiheet

  1. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli.
  2. Lisää sipuli ja tilkka vettä pannulle. Lisää chilijauhe, tomaattimurska ja murskatut 
  3. valkosipulinkynnet. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Pese ja halkaise paprika. Poista sisus ja viipaloi. Lisää kastikkeeseen.
  5. Lisää kookosmaito, vesi, soija ja suola ja lopuksi katkaravut. Kuumenna, älä keitä.
  6. Tarjoa katkarapukastike riisin kanssa.

Yhdessä annoksessa kastiketta ja riisiä on 235 kcal.

Kommentit (0)

Resepti Marja Samuli Kuva Sami Repo
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuripestoa ja ruisleipää

Ainekset

2
luomupunajuurta
2
rkl
paahdettuja auringonkukansiemeniä
100
g
vuohenjuustoa
½
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
(1
rkl
camelinaöljyä)
2-3
tuoretta rosmariinin oksaa
rouhittua merisuolaa ja mustapippuria
Lisäksi
ruisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kuoritut punajuuret neljään osaan, ripottele päälle hieman rypsiöljyä, rosmariinin oksat, suolaa ja pippuria.
  2. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Hienonna pehmeät punajuuret tehosekoittimella juuston ja siemenien kanssa hienoksi tahnaksi. Lisää sekaan lopuksi öljyt.
  3. Leikkaa ruisleipä ohuiksi viipaleiksi, paahda kevyesti ja sivele punajuuripestoa päälle.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-punajuuripasta

Ainekset

4
kokonaista punajuurta
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
ruokakermaa
1
tl
kuivattua salviaa tai timjamia
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
400
g
tagliatellepastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulit. Paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää, 5-10 minuuttia.
  4. Lisää raasteen joukkoon kerma ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä vielä hetki.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita punajuurikastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)