
Leivän vihreä väri on peräisin kurpitsansiemenjauhoista, jotka antavat myös herkullista makua. Leipää ei vaivata, joten saat sen uuniin 10 minuutissa. Pinnan halkeamat kuuluvat asiaan. Maista leipää rakuunalevitteen kanssa, ihastut varmasti!
Kurpitsansiemenleipä ja rakuunalevite
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kylmä vesi kulhoon. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää kaurahiutaleet, molemmat jauhot ja siemenet. Kaada joukkoon öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Anna kohota peitettynä huoneenlämmössä 3–4 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
- Jauhota leivinpaperi kurpitsansiemenjauhoilla. Jaa taikina kahtia jauhojen päälle. Kääntele kumpikin pala kevein liikkein kierteisiksi leiviksi. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Jos taikina on jääkaappikylmä, jatka kypsentämistä tarvittaessa vielä 10 minuuttia.
Rakuunalevite
- Riivi rakuunan lehdet varsista. Hienonna lehdet sekä varsien hennot osat. Leikkaa kevätsipuli hienoksi.
- Sekoita rasva notkeaksi. Lisää yrtit ja sitruunankuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.
- Annostele levite pieneen kulhoon ja murenna päälle aavistus sormisuolaa.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.