
Paahda ja soseuta. Monitoimikastike on valmis! Paahdetuista paprikoista ei kannata poistaa koko kuorta, sillä siitä soosi saa mahtavaa makua.
Savupaprikasoosi
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Sivele paprikat öljyllä. Nosta ne grillin laidalle paahtumaan samalla, kun grillaat muutakin.
- Grillaa lopuksi paprikoihin kaunis tumma pinta suoraa grillausta käyttäen. Voit myös paahtaa paprikoita 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
- Soseuta paahtuneet paprikat kuorineen tehosekoittimella tai -leikkurilla (poista vain palaneet kohdat). Lisää mausteet ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Tarjoa kylmänä.
Vinkki!
Älä käytä kevytranskankermaa, sillä paprikoiden happamuus saattaa juoksettaa sen.