
Jos pakastimessasi on ylimääräisiä marjoja, keitä niistä sinappia.
Kotimaisista marjoista on helppo ja nopea valmistaa sinappia. Musta- ja punaherukat sekä mustikat maustavat seoksen herkulliseksi ja värjäävät sen kauniiksi. Sinappiin sopivat myös hillan ja vadelman kaltaiset marjat, joissa on siemeniä. Jos käytät niitä, muista ensin poistaa siemenet paseeraamalla marjat eli painelemalla ne tiheäsilmäisen siivilän läpi. Siten sinapista tulee tasaista.
Jos olet tuiman sinapin ystävä, lisää hieman sinappijauheen määrää.
Sinappi pakastemarjoista
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata pakastemarjat ja soseuta. Kuumenna sose ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää öljy ja mausta suolalla.
- Keitä pienellä lämmöllä noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon sinappijauhe.
- Kuumenna lasitölkit ja kannet uunissa tai kiehuvassa vedessä. Kaada sinappi lämpimänä kuumaan tölkkiin ja sulje kansi.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtyneet sinappitölkit jääkaappiin.