15:00 | 25.9.2018
Myskikurpitsakeitto
Kurpitsa on parasta paahdettuna ja omenasiiderin seurassa. Päälle ripoteltavaan pekonigranolaan tulee himo.
Kurpitsakeitto saa syksyisen makunsa aromikkaasta omenasiideristä. Ripota päälle pekoni- ja pähkinämuruja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min
Helppo
Myskikurpitsakeitto
Ainesosat
Vaiheet
- Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet ja rihmastot pois lusikalla. Kuori ja paloittele kurpitsa. Kuori ja pilko sipulit. Riivi timjamin varsista lehdet ja hienonna ne.
- Siirrä kurpitsa, sipulit ja timjami leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.
- Paahda aineksia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes kurpitsa kypsyy.
- Tee pekonigranola. Ruskista pekoniviipaleet pannulla omassa rasvassaan rapeiksi. Nosta ne talouspaperille valumaan ja hienonna veitsellä muruiksi.
- Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Mittaa kulhoon pekoni, pähkinät, kaurahiutaleet, siemenet ja suola.
- Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto sekä öljy ja siirappi muiden aineiden joukkoon. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda granolaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se saa väriä ja rapeutuu. Anna jäähtyä.
- Siirrä paahdetut kurpitsat ja sipulit kattilaan. Lisää joukkoon kasvisliemi, siideri ja juustoraaste. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.
- Tarjoa keitto pekonigranolan kera.