Myskikurpitsakeitto

Jenni - Kodin Kuvalehti on lisännyt 681 reseptiä
Kurpitsa on parasta paahdettuna ja omenasiiderin seurassa. Päälle ripoteltavaan pekonigranolaan tulee himo.
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Kurpitsakeitto saa syksyisen makunsa aromikkaasta omenasiideristä. Ripota päälle pekoni- ja pähkinämuruja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min
Helppo

Myskikurpitsakeitto

Ainesosat

Vaiheet

  1. Halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet ja rihmastot pois lusikalla. Kuori ja paloittele kurpitsa. Kuori ja pilko sipulit. Riivi timjamin varsista lehdet ja hienonna ne.
  2. Siirrä kurpitsa, sipulit ja timjami leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy, suola ja mustapippuri.
  3. Paahda aineksia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes kurpitsa kypsyy.
  4. Tee pekonigranola. Ruskista pekoniviipaleet pannulla omassa rasvassaan rapeiksi. Nosta ne talouspaperille valumaan ja hienonna veitsellä muruiksi.
  5. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Mittaa kulhoon pekoni, pähkinät, kaurahiutaleet, siemenet ja suola.
  6. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto sekä öljy ja siirappi muiden aineiden joukkoon. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille.
  7. Paahda granolaa 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes se saa väriä ja rapeutuu. Anna jäähtyä.
  8. Siirrä paahdetut kurpitsat ja sipulit kattilaan. Lisää joukkoon kasvisliemi, siideri ja juustoraaste. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku.
  9. Tarjoa keitto pekonigranolan kera.