
Pehmeä tomaattikeitto on myös esteettinen elämys.
Tomaattikeitto Tomato bisque provencal
Ainekset
Työvaiheet
Kalttaa tuoreet tomaatit eli vedä viilto jokaisen tomaatin kylkeen, laita kiehuvaan veteen ja poista kuori, kun se alkaa irrota. Poista myös tomaattien kannat. Jos on kiire, voit myös tehdä keiton kokonaan tomaattisäilykkeestä.
Sulata voi kasarissa ja freesaa eli paistele hiljalleen sipulia, kunnes se on läpinäkyvää. Lisää tomaatit ja tomaattisäilyke, laakerinlehti, sokeri, valkosipulinkynnet veitsellä littanaksi paineltuina, suola, pippuri ja basilikasilppu. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 25 minuuttia välillä sekoittaen.
Poista laakerinlehti ja valkosipulit keitosta. Jäähdytä keittoa hetki.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai siirrä se monitoimikoneeseen soseutettavaksi. Siirrä keitto takaisin kattilaan ja lisää tuorejuusto ja kerma.
Lämmitä keitto uudelleen, mutta älä anna sen kiehua. Voit tarjoilla keiton kylmänä tai lämpimänä, alku- tai pääruokana. Koristele annos basilikalla.
Vinkki! Jos haluat keitosta ohuempaa, laimenna sitä maidolla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.