
Paahtoleipä suurustaa tomaattikeiton täyteläiseksi ja mascarpone pehmentää maun. Annos kannattaa saman tien tuplata, koska keitto maistuu vielä paremmalta seuraavana päivänä.
Lempeän tulinen tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli reiluiksi paloiksi. Pilko chili (poista siemenet, jos et halua keitosta kovin tulista). Laita sipulit ja chili paksupohjaiseen kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä miedolla lämmöllä.
- Lisää kattilaan kuoritut tomaatit liemineen, kasvisliemi, sokeri ja timjami sekä paahtoleipäviipaleet.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä vähintään tunti.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella täysin sileäksi ja lisää mascarpone tai tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoile parmesaanilastujen ja tuoreen basilikan kanssa.
Vinkki! Tee keitto edellisenä päivänä melkein valmiiksi, jotta liemi ehtii muhia kunnolla. Soseuta keitto ja siirrä jääkaappiin. Lisää mascarpone tai tuorejuusto, kun lämmität keiton seuraavana päivänä.
Oli tosi hyvää kyllä! :)
Mikähän olisi hyvä gluteeniton suuruste tähän?
Tästä tuli kyllä ehdottomasti yks mun lempiruoista! Kiitos reseptistä.