
Linssit ja liotetut mantelit pitävät huolen siitä, että tomaattikeitto täyttää vatsan varmasti. Tee tupla-annos ja keittoa riittää seuraaviksikin päiviksi, maku vain paranee.
Manteleilla rikastettu linssi-tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita mantelit likoamaan runsaaseen veteen neljäksi tunniksi tai yön yli. Kaada tiheään siivilään ja valuta.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele sipulia ja porkkanaa siellä muutama minuutti. Lisää juustokumina, korianteri ja chilihiutaleet. Kääntele vielä 1-2 minuuttia.
- Lisää säilötyt tomaatit liemineen, linssit, vesi sekä kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla kannen alla noin 20 minuuttia.
- Lisää liotetut mantelit. Siirrä keitto tehosekoittimen kulhoon tai käytä sauvasekoitinta. Surauta keitto sileäksi ja kuohkeaksi. Kaada keitto takaisin kattilaan, tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.
- Mittaa keiton päälle tulevat kuorimattomat mantelit paistinpannuun. Paahda kuivalla pannulla pari minuuttia, kunnes mantelit saavat väriä. Lisää oliiviöljy ja garam masala. Kääntele vielä 1-2 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa. Ripottele paahdetut, maustetut mantelit keittoannosten päälle.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.