
Kurpitsakeitto saa samettisen koostumuksensa paahdetuista valkopavuista.
Myskikurpitsa-valkopapukeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon ja poista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Nostele kurpitsat kuori alaspäin pellille leivinpaperin päälle. Laita pellille myös sipulilohkot ja valutetut pavut.
- Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Kumoa sipulit ja pavut pelliltä kattilaan. Koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
- Keitä aineksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
- Tarjoa lisäkkeenä wasabikermaa ja makeantulisia pähkinöitä.