
Voit valmistaa sienikeiton myös herkkusienistä.
Siitakeramen eli siitake-nuudelikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Pehmennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja pidä lämpimänä.
- Paloittele sienet tarvittaessa: pienet voivat olla kokonaisina. Suikaloi kuoritut sipulit sekä porkkanat. Kuullota sienien kanssa kevyesti kattilassa. Kasvikset saavat jäädä rapsakoiksi.
- Kaada päälle kasvisliemi. Kiehauta, mausta soijalla ja sokerilla.
- Jaa nuudelit keittokulhoihin ja kauho liemi kasvisten kanssa nuudeleille. Ripottele pinnalle silputtua purjon varsiosaa tai ruohosipulia.
Hmm. Aika paljon nuudeleita, varsinkin jos 200 g ja 250 g ovat kuivapainot. Olisikohan tuo ainesosalistan lopun täysjyvänuudeli joku lipsahdus?