Tomaattikeitto Tomato bisque provencal

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Tomaattikeitto on ihanimmillaan kesällä, kun tomaatit ovat muhkeita ja meheviä.
Resepti Hanna Jensen Kuva Pia Inberg

Tämä lempeä soppa maustetaan Provencen-tapaan valkosipulilla ja basilikalla. Jos haluat päästä oikein helpolla, käytä tölkkitomaatteja. Vain harva huomaa eron!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 min
Helppo

Tomaattikeitto Tomato bisque provencal

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kalttaa tuoreet tomaatit eli vedä viilto jokaisen tomaatin kylkeen, laita kiehuvaan veteen ja poista kuori, kun se alkaa irrota. Poista myös tomaattien kannat. Jos on kiire, voit myös tehdä keiton kokonaan tomaattisäilykkeestä. 
  2. Sulata voi kasarissa ja freesaa eli paistele hiljalleen sipulia, kunnes se on läpinäkyvää.
  3. Lisää tomaatit ja tomaattisäilyke, laakerinlehti, sokeri, valkosipulinkynnet veitsellä littanaksi paineltuina, suola, pippuri ja basilikasilppu. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 25 minuuttia välillä sekoittaen. Poista laakerinlehti ja valkosipulit keitosta.
  4. Jäähdytä keittoa hetki. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai siirrä se monitoimikoneeseen soseutettavaksi.
  5. Siirrä keitto takaisin kattilaan ja lisää tuorejuusto ja kerma. Lämmitä keitto uudelleen, mutta älä anna sen kiehua.
  6. Koristele annos basilikalla. 

Vinkki! Jos haluat keitosta ohuempaa, laimenna sitä maidolla.