Tomaattikeitto ja avokadosalsa

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Espajalaisen tomaattikeiton kanssa maistuu avokadosta tehty salsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 minuuttia + 4 tuntia
Keskivaikea

Tomaattikeitto ja avokadosalsa

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna sipuli ja ota varret sivuun koristelua varten. Kuutioi kurkku. Puolita paprika ja tomaatit. Poista niistä kannat ja siemenet. Viipaloi chili, poista kanta ja halutessasi siemenet.
  2. Laita kasvikset tehosekoittimeen öljyn kanssa ja aja sileähköksi tahnaksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää hieman viinietikkaa. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää öljyä, vettä tai kasvislientä.
  3. Nosta keitto jääkaappiin ja anna maustua vähintään 4 tuntia. Voit halutessasi tehdä keiton jo edellisenä päivänä valmiiksi. Annostele keitto lautasille ja nosta päälle avokadosalsa. Tarjoile sellaisenaan tai grillatun leivän kanssa.
  4. Tee avokadosalsa: Hienonna kesäsipuli varsineen. Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi hedelmäliha. Pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta päälle öljy ja viimeistele yrttisilpulla. Voit halutessasi lisätä myös hienonnettua valkosipulia.