
Keitä ohra salaattia varten jo edellisenä päivänä. Voit myös paahtaa kurpitsan ja pilkkoa lehtikaalin etukäteen.
Lämmin kurpitsa-lehtikaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ohrahelmiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta kypsät ohrahelmet siivilässä ja huuhdo ne kylmällä vedellä.
- Kuori ja paloittele kurpitsa kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta niiden pintaan kevyesti öljyä. Paahda kurpitsakuutioita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Paista lehtikaalia paistinpannulla öljyssä muutama minuutti, kunnes se pehmenee. Mausta kaali suolalla ja pippurilla.
- Kaada paistettu lehtikaali vadille. Ripottele päälle ohrahelmet, kurpitsakuutiot, kuivatut karpalot ja kurpitsansiemenet.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.