
Tabbouleh-salaatin tapaan valmistettu bulgur on ihanan ruokaisa mutta kepeä lisuke. Siinä maistuvat pistaasit, rusinat ja minttu.
Bulgursalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa vesi, öljy ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon bulgur. Nosta kansi päälle ja anna bulgurin turvota noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä bulgur kulhoon.
- Lisää sitruunamehu, siirappi, mustapippuri ja rusinat. Sekoita tasaiseksi.
- Kuori pistaasit ja rouhi ne kevyesti. Hienonna minttu. Lisää ne joukkoon.
- Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.
Vinkki! Salaatin maku on tarkoituksella mieto, jotta se sopii täydentämään muita ruokalajeja. Jos haluat, voit maustaa bulgurit kiehauttamalla aluksi öljyssä 1–2 tl ras el hanout -mausteseosta. Lisää vesi ja suola ja jatka ohjeen mukaan.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.