
Ruuanlaittoa helpottaa juuresten pilkkominen ja esipaistaminen edellisenä päivänä.
Lanttu- ja porkkanakuutiot
Ainekset
Työvaiheet
Maustetut lanttukuutiot
- Kuori ja kuutioi lanttu.
- Laita uunivuoan pohjalle tilkka vettä ja suolaa. Esikypsennä lanttukuutioita edellisenä päivänä 200 asteessa 10–15 minuuttia.
- Jäähdytä ja säilytä peitettynä jääkaapissa.
- Paista lantut vähän ennen ruokailua rapsakoiksi voissa ja tähtianissiirapissa kuumalla paistinpannulla. Mausta suolalla.
Maustetut porkkanat
- Kuori porkkanat ja leikkaa pituussuunnassa reiluiksi suikaleiksi.
- Esikypsennä samassa uunivuoassa lanttukuutioiden kanssa. Säilytä peitettynä jääkaapissa.
- Paista porkkanat vähän ennen ruokailua rapsakoiksi voissa ja appelsiinisiirapissa kuumalla paistinpannulla. Mausta suolalla.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.