
Muista liottaa puisia varrastikkuja pari tuntia vedessä ennen grillausta.
Peruna-porkkanavartaat ja artisokkadippi
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja keitä varhaisperunat ja porkkanat omissa kattiloissaan lähes kypsiksi. Kasvikset saavat jäädä reilun napakoiksi.
- Napsauta varrastikut puoliksi ja laita kylmään veteen likoamaan noin tunniksi.
- Tee dippi. Valuta artisokat liemestään ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna jalopeno ja minttu ja sekoita ne käsin artisokkasoseen joukkoon. Lisää myös oliiviöljy ja mausteet. Laita dippi kylmään maustumaan.
- Puolita perunat ja leikkaa kypsät porkkanat noin neljään osaan. Kasaa perunoista ja porkkanoista 16 pientä varrasta puutikkuihin.
- Sekoita oliiviöljy, suola, pippuri ja sokeri. Sivele peruna-porkkatikut maustetulla oliiviöljyllä. Grillaa tikkuja keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile kuumina kylmän artisokkadipin kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.