
Kasvislasagne on monivaiheinen, muttei vaikea valmistaa. Valitse astia, jonka voit nostaa suoraan uunista pöytään.
Kasvis-vuohenjuustolasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta kesäkurpitsa, kuoritut porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi munakoiso ja leikkaa viipaleet suupaloiksi. Ruskista pannulla öljyssä.
- Halkaise paprika, poista siemenet, suikaloi ja paloittele. Kaada tomaattimurskat paistokasariin tai isoon kattilaan. Kuumenna liemikuutioiden kanssa.
- Kuullota loput kasvikset kolmessa erässä pannulla öljyssä. Lisää kasvikset tomaattimurskan joukkoon ja hauduta hiljalleen mausteiden kanssa kannen alla puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
- Keitä tällä välin juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kypsennä niitä hämmennellen muutama minuutti. Lisää maito vähän kerrallaan. Hämmennä koko ajan vispilällä, kunnes seos on kuumaa.
- Lisää juustoraaste vähän kerrallaan ja jatka kuumentamista, kunnes juusto on sulanut ja kastike saennut.
- Levitä ison lasagnevuoan pohjalle kerros kasviskastiketta. Levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle kasviskastiketta, sen päälle juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Täytä vuokaan 4-5 kerrosta.
- Jätä lasagnelevyt päällimmäiseksi, levitä niiden päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet lasagnen päälle oliivien ja halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.