
Äcäbsändäl saa kasvikset loistamaan. Tuoreet yrtit ja voi antavat makua munakoisoille, perunoille ja tomaatille.
Munakoiso-perunapata
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo munakoisot. Leikkaa ne viipaleiksi. Viipaloi kuoritut perunat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pese ja viipaloi tomaatit ja paprika. Hienonna korianteri ja tilli.
- Mittaa puolet voista ison padan pohjalle. Levitä päälle perunat. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Lisää päälle munakoisot, ripaus suolaa ja pippuria. Levitä päälle sipulit ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää päälle paprikat, valkosipulit, korianteri ja tilli.
- Leikkaa päälle loppu voi nokareiksi. Kaada pataan vesi.
- Kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä keskilämmöllä noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Voit halutessasi kypsentää pataa välillä ilman kantta, jolloin neste haihtuu.
- Tarjoa sellaisenaan.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.