
Pavuista ja vihanneksista haudutat helposti täyttävän pataruuan.
Välimerellinen papupata
Ainekset
Työvaiheet
- Liota ja keitä kuivatut pavut kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Nuoret, aivan tuoreet härkäpavut voi kypsentää riivittyinä padan seassa. Leikkaa tuoreista pavuista kanta.
- Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi munakoison ja kesäkurpitsan kanssa. Puhdista purjo ja leikkaa noin 3 sentin paloiksi.
- Kuullota kasvikset kuumassa öljyssä kattilassa tai padassa. Lisää tomaattipyree ja liemi sekä mausteet. Hauduta lähes kypsiksi eli noin 15 minuuttia. Tarkista välillä liemen määrä.
- Keitä sillä aikaa toisessa kattilassa paloitellut tuoreet pavut kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sekoita padan joukkoon lohkotut tomaatit ja valutetut pavut, kuumenna ja hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi rapeakuorisen leivän kanssa.
Vinkki! Lientä lisäämällä saat maukasta keittoa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.