
Vartissa valmiita pastaohjeita ei ole koskaan liikaa, mutta tämä yksikin riittää pitkälle. Hyvin pestyinä limen kuoret ovat syötäviä, mutta voit myös napata kiinni reunasta ja imaista pelkän makeankirpeän hedelmälihan.
Lime-salviapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin leipämurut. Raasta leipä karkeiksi muruiksi. Kääntele muruja hetki kuumalla pannulla ilman öljyä, jotta ne saavat väriä. Lisää öljy, hämmennä ja mausta. Ota murut sivuun odottamaan.
- Lämmitä vesi kiehuvaksi. Keitä pasta suolatussa vedessä.
- Kuumenna 3 rkl öljyä paistinpannulla. Purista viipaloidut valkosipulin kynnet öljyyn. Paahda hetki ja lisää pannulle kokonaiset salvianlehdet.
- Purista sekaan puolikkaan sitruunan ja yhden limen mehu. Pese ja viipaloi toinen lime. Leikkaa viipaleet neljään osaan ja lisää pannulle voin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta kypsä pasta lävikössä. Lisää sekaan 1 rkl oliiviöljyä.
- Kaada pasta kahteen kulhoon. Jaa kastike päälle. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja leivänmuruja.
Vinkki! Leipämurut säilyvät reilun viikon tiiviskantisessa purkissa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.