
Juhlava risotto sopii vaikka illallisen alkuruuaksi.
Punajuuri-aurajuustorisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää joukkoon sipulisilppu, murskatut valkosipulikynnet, raastetut punajuuret ja etikka. Kuullota viitisen minuuttia. Lisää joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti.
- Kiehauta vesi ja fondi tai liemikuutio kasvisliemeksi. Lisää kasvislientä pienissä erissä ja keitä hiljalleen. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät lientä. Sekoita koko ajan. Kun riisi on vielä hieman raakaa, lisää viini ja jatka keittämistä, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Lisää parmesaania sekä mustapippuria. Anna juuston sulaa ja lisää nokare voita sekä oman maun mukaan Aura-juustoa. Sekoita ja tarkista maku. Annostele lautasille ja koristele tuoreella persiljalla sekä paahdetuilla cashewpähkinöillä. Tarjoa lisänä tuoretta patonkia ja raikasta salaattia.
Vinkki! Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta. Jos Aura-juusto ei maistu, kokeile vuohenjuustoa. Juuston määrää voi säädellä itselleen mieluisaksi. Kannattaa muistaa tarkistaa silloin myös suolan määrä. Nesteen määrään vaikuttaa, kuinka kovasti risotto kiehuu eli kuinka nopeasti nestettä haihtuu. Lisää tarvittaessa nesteen määrää.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.