
Aloita pastan valmistus paahtamalla punajuuret uunissa. Se vie aikaa, mutta maku palkitsee.
Punajuuri-vuohenjuustopasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä suola paperin päälle. Asettele pestyt punajuuret suolapedille ja paahda 200 asteessa uunin keskitasolla reilu tunti, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- Paahda pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Paista pannulla voissa ruskeiksi. Mausta suolalla, tuoreella timjamilla, hunajalla, sitruunamehulla ja pippurilla.
- Viipaloi vuohenjuusto ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa tai öljyssä.
- Sekoita pasta ja pestokastike. Lisää halutessasi hieman oliiviöljyä.
- Lisää punajuuret ja juusto.
- Koristele timjamilla ja tarjoa pasta saman tien.
Vinkki! Voit lisätä pastaan vuohenjuuston sijasta paistamatonta sinihomejuustoa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.