Kun yhdistät puolukan ja sienet, syntyy syksyn ihanin pasta.
Sieni-puolukkapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko puhdistetut sienet karkeasti. Kuullota öljyssä pannulla, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
-
Lisää pannulle pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet. Jatka kypsentämistä pienellä lämmöllä.
-
Kun sipulit ovat raukeita, lisää pannulle pippurit ja yrtit. Lisää hetken kuluttua kerma, fondi ja soija. Anna kastikkeen kuplia verkkaisesti välillä sekoitellen, kunnes kerma suurustuu hieman. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
-
Sekoita kastike keitetyn nauhapastan joukkoon. Ripottele annoksen päälle puolukoita.
Vinkki! Jos haluat voimistaa sienien makua, voit jauhaa kuivatuista sienistä sienijauhetta. Turvota 1/2 - 1 ruokalusikallista sienijauhetta öljytilkassa noin tunti ja lisää pannulle, kun neste on haihtunut sienistä.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.