
Makaronilaatikko ei munamaitoa kaipaa. Se kypsyy pehmeäksi ja mehukkaaksi myös kaurakermalla.
Makaronilaatikossa jauhelihan uusi vaihtoehto uppoaa nirsoimmallekin. Kuvan makaronilaatikko on tehty härkiksestä, mutta siihen sopivat myös nyhtökaura ja quorn-rouhe.
Vegaaninen makaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Laita vesi kuumenemaan makaronien keittämistä varten. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuutioi munakoiso arpanopan kokoisiksi paloiksi.
- Paista kukkakaalia ja munakoisoa paistinpannulla öljyssä viitisen minuuttia. Lisää sipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta kasvikset oreganolla, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita joukkoon kasviproteiini.
- Mausta vesi suolalla ja keitä makaronit puolikypsiksi, nelisen minuuttia. Valuta makaronit.
- Sekoita makaronit ja kasvispaistos öljyllä voidellussa uunivuoassa (tilavuus n. 2 l). Kaada päälle kaurakerma.
- Kypsennä makaronilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
- Koristele halutessasi laatikon pinta puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja persiljanlehdillä.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.