Resepti Outi Väisänen Kuva Anna Huovinen

Tee rucolapesto itse ja keitä spagetin joukkoon kesäkurpitsaa. Sienien salaisuus on loraus balsamicoa.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pestopasta ja balsamicosienet

Ainekset

½ dl kurpitsansiemeniä
300
g
spagettia
2
pientä kesäkurpitsaa
Rucolapesto
¾ dl kurpitsansiemeniä
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku basilikaa
1
rasia 70 g rucolaa
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2
dl
oliiviöljyä
Balsamicosienet
200
g
herkkusieniä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamicoa
½ tl suolaa

Työvaiheet

Paahda kurpitsansiemenet kuumalla pannulla pestoa ja koristelua varten. 

Tee pesto. Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu sauvasekoittimen kulhoon. Paloittele valkosipuli joukkoon. Ota kourallinen rucolaa sivuun koristelua varten. Lisää loppu rucola, basilika varsineen, suola, pippuri ja öljy. Soseuta. Lisää kurpitsansiemenet ja soseuta karkeaksi.

Viipaloi sienet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sienet kauniin ruskeiksi. Pirskota balsamico ja suola päälle.

Keitä spagetti lähes kypsäksi. 

Viipaloi kesäkurpitsat veitsellä ohuiksi viipaleiksi, jotka jäävät kiinni kantaan. Viipaloi ne sitten spagettimaisiksi nauhoiksi juustohöylällä. Lisää kesäkurpitsa spagetin joukkoon ja keitä 1–2 minuuttia.

Valuta pasta. Sekoita pesto joukkoon. Ripottele sieniä, siemeniä ja rucolaa annosten päälle.

Kommentit (0)

Resepti Emilia Kolari Kuva Pia Inberg
Kun ilmat viilenevät, pehmeä kasviskeitto lämmittää.
Kun ilmat viilenevät, pehmeä kasviskeitto lämmittää.

Kurpitsakeitto saa samettisen koostumuksensa paahdetuista valkopavuista.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-valkopapukeitto

Ainekset

1 (1 kg)
myskikurpitsa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
prk (à n. 300 g)
kypsiä valkoisia papuja
2
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
chilimausteseosta
1
tl
suolaa
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio

Työvaiheet

  1. Leikkaa myskikurpitsa neljään lohkoon ja poista siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Nostele kurpitsat kuori alaspäin pellille leivinpaperin päälle. Laita pellille myös sipulilohkot ja valutetut pavut.
  3. Valuta öljy ja ripottele mausteet kasvisten päälle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Kumoa sipulit ja pavut pelliltä kattilaan. Koverra kurpitsat kuorestaan joukkoon. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Keitä aineksia keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  6. Tarjoa lisäkkeenä wasabikermaa ja makeantulisia pähkinöitä.

Kommentit (0)

Resepti Riikka Kaila Kuva Tuomas Kolehmainen
Vuohenjuusto on mitä mainioin kumppani punajuurelle.
Vuohenjuusto on mitä mainioin kumppani punajuurelle.

Vitamiineja, väriä ja mausteita pursuava terriini ilahduttaa ruokapöydässä. 

Annoksia
8
Valmistusaika
1 t + 2 t- 1 vrk tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuriterriini

Ainekset

1
kg
punajuuria
1
kg
keltajuuria
150
g
pehmeää vuohenjuustoa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
2
tl
timjamin lehtiä hienonnettuna
½
tl
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Keitä puna- ja keltajuuret kypsiksi eri kattiloissa. Aikaa kuluu noin 40 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna juuresten jäähtyä. Kuori ja leikkaa juurekset parin millin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita vuohenjuustosta, tuorejuustosta, hunajasta, suolasta, hienonnetusta timjamista ja mustapippurista tahna.
  3. Laita suorakaiteen muotoisen leipävuoan pohjalle ja reunoille kelmua niin, että kelmun reunat tulevat hieman vuoan yli.
  4. Lado vuoan pohjalle keltajuuriviipaleita. Sipaise päälle ohut kerros juustotahnaa ja tee samanlaisia kerroksia, kunnes olet käyttänyt kaikki keltajuuret. Tee sitten samanlaisia kerroksia punajuuriviipaleista. Kun terriini on valmis, peitä vuoan pinta kelmulla. Nosta painoksi esimerkiksi toinen leipävuoka ja siirrä terriini jääkaappiin tekeytymään.
  5. Kumoa terriini tarjolle vadille aikaisintaan parin tunnin päästä tai seuraavana päivänä. Koristele halutessasi timjaminoksilla.

Vinkki! Jos haluat terriiniin tasaiset reunat, leikkaa juuresviipaleiden reunat suoriksi ennen vuokaan latomista.

Kommentit (0)

Resepti Prisca Leclerc Kuva Anna Huovinen
Bataattilettujen kanssa maistuu rapeaksi paistettu pekoni.
Bataattilettujen kanssa maistuu rapeaksi paistettu pekoni.

Bataattisoseesta paistat pehmeät ja luonnostaan ihanan makeat letut. Letut voi myös pakastaa.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
30 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattiletut

Ainekset

1
l
kasvislientä (1 liemikuutio)
700
g
bataatteja
4
munaa
1
dl
korppujauhoja
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
voita tai kasvisöljyä paistamiseen
170
g
pekonia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele bataatit. Lisää bataatit kiehuvaan kasvisliemeen ja anna kypsyä noin kymmenen minuuttia, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.
  2. Valuta kypsät bataatit huolella mahdollisimman kuiviksi painelemalla niitä lävikössä. Soseuta bataatit survimella kulhossa ja anna soseen jäähtyä haaleaksi.
  3. Lisää bataattisoseeseen korppujauhot ja kevyesti vispatut kananmunat ja. Sekoita kapustalla tasaiseksi.
  4. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Anna seoksen turvota kymmenen minuuttia ennen paistamista. Jos seos tuntuu kovin löysältä, lisää korppujauhoja.
  5. Käytä yhteen lettuun reilu ruokalusikallinen seosta. Lettupannulla paistettaessa letut pysyvät paremmin kasassa.
  6. Paista letut pannulla voissa tai kasvisöljyssä 4-5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes letut ovat kiinteitä ja saaneet kauniin värin.
  7. Laita letut leivinpaperille jäähtymään. Ennen tarjoamista paista kuumalla pannulla höysteeksi rapeaa pekonia.
  8. Voit myös pakastaa letut. Jäähdytä letut ennen pakastamista kunnolla.
  9. Vinkki! Voi silputa lettutaikinan sekaan myös tuoretta korianteria.

Kommentit (0)

Reseptit Kiia Renko Kuva Sami Repo
Yhdistä paahdetut punajuuret, suolapähkinät ja vuohenjuusto. Syntyy täydellinen herkku!
Yhdistä paahdetut punajuuret, suolapähkinät ja vuohenjuusto. Syntyy täydellinen herkku!
Annoksia
4

Punajuuri-vuohenjuustopasta

Ainekset

½
kg
merisuolaa
6–8 pestyä
punajuurta
150
g
suolapähkinöitä
suolaa
tuoretta timjamia
juoksevaa hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
mustapippuria
400
g
pastaa
150
g
vuohenjuustoa
½–1
dl
pestokastiketta
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä suola paperin päälle.
  2. Asettele pestyt punajuuret suolapedille ja paahda 200 asteessa uunin keskitasolla reilu tunti, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
  3. Paahda pähkinät kevyesti kuumalla pannulla.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kuori jäähtyneet punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Paista pannulla voissa ruskeiksi.
  6. Mausta suolalla, tuoreella timjamilla, hunajalla, sitruunamehulla ja pippurilla.
  7. Viipaloi vuohenjuusto ja paista viipaleet kullanruskeiksi voissa tai öljyssä.
  8. Sekoita pasta ja pestokastike. Lisää halutessasi hieman oliiviöljyä.
  9. Lisää punajuuret ja juusto.
  10. Koristele timjamilla ja tarjoa pasta saman tien.

Vinkki! Voit lisätä pastaan vuohenjuuston sijasta paistamatonta sinihomejuustoa.

Kommentit (0)