Kokeile tomaattipiirakassa esimerkiksi Västerbotten-juustoa tai muuta kypsynyttä juustoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
1 t 20 min
Helppo
Tomaattipiirakka
Ainesosat
Vaiheet
- Sekoita vehnäjauhot ja suola. Lisää voi kuutioina nyppien jauhoseokseen. Lisää munat ja sekoita nopeasti taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 25–27 cm.
- Anna viilentyä kylmässä noin puoli tuntia.
- Pistele taikinapohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
- Valmista täyte. Vatkaa sekaisin munat, maito ja kerma. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita täyte piirakkapohjalle, viipaloi tomaatit ja asettele ne pintaan. Paista 25–30 minuuttia uunin alaosassa. Piirakka on valmis, kun täyte on kiinteytynyt. ja pinta on saanut hienon värin.
- Koristele esimerkiksi tillillä tai tuoreella oreganolla ja timjamilla. Tarjoile piirakka haaleana.