Tomaattipiirakka

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
Ohje ja kuva: Marie Samnegård ja Minna Mercke Schmidt

Kokeile tomaattipiirakassa esimerkiksi Västerbotten-juustoa tai muuta kypsynyttä juustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6 annosta
1 t 20 min
Helppo

Tomaattipiirakka

Ainesosat

Vaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot ja suola. Lisää voi kuutioina nyppien jauhoseokseen. Lisää munat ja sekoita nopeasti taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 25–27 cm.
  2. Anna viilentyä kylmässä noin puoli tuntia.
  3. Pistele taikinapohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  4. Valmista täyte. Vatkaa sekaisin munat, maito ja kerma. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Laita täyte piirakkapohjalle, viipaloi tomaatit ja asettele ne pintaan. Paista 25–30 minuuttia uunin alaosassa. Piirakka on valmis, kun täyte on kiinteytynyt. ja pinta on saanut hienon värin.
  6. Koristele esimerkiksi tillillä tai tuoreella oreganolla ja timjamilla. Tarjoile piirakka haaleana.