
Ohuet ”parsakaalipuut” paahtuvat pizzan päällä herkullisiksi varsinkin, kun alla on mehevä vihreä tuorejuustotäyte.
Valkoinen vegepizza
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kylmä vesi isoon leivontakulhoon. Liuota joukkoon hiiva ja suola. Lisää jauhot. Alusta taikinaa 5 minuuttia sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai käsin. Lisää öljy ja vaivaa vielä pari minuuttia.
- Anna taikinan kohota peitettynä huoneenlämmössä 3–4 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
- Kumoa kohonnut taikina leivinpaperin päälle. Taputtele se jauhotetuin käsin isoksi, pyöreäksi levyksi. Jätä reunat hieman korkeammiksi, ettei täyte pääse karkaamaan. Jos taikina on jääkaappikylmä, anna sen levätä puolesta tunnista tuntiin ennen täyttämistä.
- Nosta tyhjä pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Yhdistä tuorejuusto ja pesto.
- Huuhdo parsakaali ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sitruuna henkäyksenohuiksi viipaleiksi. Ohutkuorisen luomusitruunan voit käyttää kuorineen.
- Levitä tuorejuusto-pestoseos taikinapohjalle. Lisää päälle parsakaali- ja sitruunaviipaleet lomittain. Sivele ne öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Ripottele pizzan päälle pinjansiemenet. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele versoilla.
Vinkki! Jos pizzan ei tarvitse olla vegaaninen, voit vaihtaa tuorejuuston paksuun ranskankermaan ja peston valmisversioon.
Tee vegaaninen hernepesto tällä reseptillä:
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.