
Lähi-idän maistuva fattoush-salaatti syntyy rapeaksi paistetusta pitaleivästä, tomaateista, retiiseistä ja tölkkilinsseistä. Lisää kouratolkulla yrttejä ja reippaasti herkullista kastiketta.
Fattoush-salaatti linsseillä
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin sumakkikastike. Raasta valkosipuli kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää öljy, sumakki, sokeri ja suola. Sekoita kastike tasaiseksi.
- Leikkaa pitaleipä suupaloiksi ja laita palat kulhoon. Sekoita joukkoon 2 rkl öljyä, juustokuminaa ja chiliä. Levitä uunipellille ja paahda kullanruskeiksi 200-asteisessa uunissa noin 5–8 minuuttia.
- Valuta linssit. Pilko tomaatit ja retiisit, leikkaa sipuli suikaleiksi ja hienonna yrtit. Yhdistä kulhossa linssit, kasvikset ja yrtit. Hienonna valkosipuli ja lisää salaatin joukkoon. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
- Lisää pitaleivät ja kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.