Resepti Laura Kaapro kuva Piia Arnould

Ei ole uunijuuresten ja fetan makuliiton voittanutta. Keitetyt kananmunat ja täyteläinen, kuitupitoinen riisi tekevät salaatista tukevan aterian.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Juures-fetasalaatti

Ainekset

2
dl
täysjyväriisiä tai mustaa riisiä
vettä
suolaa
Paahtojuurekset
2
isoa porkkanaa (300 g)
1
bataatti (400 g)
2
punajuurta (300 g)
1
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
timjamia
1
tl
hiutalesuolaa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi
4
kananmunaa
200
g
fetajuustoa
1
ruukku tuoretta lehtipersiljaa
2
rkl
oliiviöljyä
hiutalesuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä kypsä riisi suureen salaattikulhoon.

Valmista riisin kypsyessä paahtojuurekset. Kuori porkkana ja leikkaa se ½ cm:n vahvuisiksi vinoviipaleiksi. Kuori bataatti ja leikkaa se noin 2½ cm:n kuutioiksi. Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin 1½ cm:n kuutioiksi. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi.

Laita kasvikset kulhoon. Pyöräytä joukkoon oliiviöljy, hunaja, timjami, hiutalesuola ja mustapippuri. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paahda juureksia 240-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniisti väriä. Kaada paahdetut kasvikset keitetyn riisin joukkoon kulhoon.

Keitä kananmunat pehmeän kypsiksi, 6–7 minuuttia, ja upota ne kylmään veteen. Kuori munat.

Murentele riisi-kasvisseoksen joukkoon feta. Hienonna lehtipersilja. Asettele munat puolikkaina tai lohkoina salaatin päälle. Viimeistele salaatti pirskottelemalla pinnalle hyvää oliiviöljyä sekä rouhimalla päälle hieman hiutalesuolaa ja mustapippuria. Tarjoa sellaisenaan tai hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Arto Vuohelainen

Bulguri saa väriä paprikapyreestä.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Helppo

Bulgurisalaatti eli kisir

Ainekset

4
dl
bulguria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
paprikapyreetä
1
rkl
aleppopippuria tai 1rkl chilirouhetta
2
tl
suolaa
3
kevätsipulia
1
sipuli
1
porkkana
100
g
punakaalia
1
persiljanippu
1
sitruunan mehu
1
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä hetki ja lisää sekaan pyreet, pippuri ja suola. Lisää pippuria aluksi vähemmän ja maista, kun kisir on täysin valmis. Lisää pippuria halutessasi lopuksi.
  2. Hienonna kevätsipuli varsineen, kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkana, hienonna punakaali. Silppua persilja.
  3. Sekoita kaikki aineet hyvin yhteen ja tarkista maku. Kisir sekoittuu parhaiten käsin sekoittamalla. Tarjoa kylmänä.

Kommentit (0)

Resepti Perttu Jokinen Kuva Pia Inberg
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitua vihreää parsaa ja ruskea voi -majoneesia

Ainekset

1
kg
vihreää parsaa
2
tl
sitruunankuorta raasteena
2
sitruunan mehu
1
tl
sokeria
2
tl
suolaa
auringonkukkaöljyä hauduttamiseen
Majoneesi
300
g
voita
3
valkosipulinkynttä
2
munankeltuaista
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori parsat nupusta alaspäin ja leikkaa kannat pois. Sekoita sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, sokeri ja suola kulhossa marinadiksi.
  2. Laita kattilaan reilusti öljyä. Lisää parsat lämpimään öljyyn ja hauduta juuri ja juuri kypsiksi. Öljyn tulisi peittää parsat. Nosta parsat öljystä ja valuta hetki. Säästä hieman öljyä. Lisää parsat sitruunamarinadiin ja anna jäähtyä.

Majoneesi

  1. Kiehauta voi ja paloitellut valkosipulit. Siivilöi valkosipulinkynnet ja karamellisoitunut hera pois. Anna voin jäähtyä hetki.
  2. Vatkaa voi tipoittain koko ajan sekoittaen huoneenlämpöisten keltuaisten joukkoon. Mausta suolalla ja ohenna tarvittaessa vedellä tai maidolla. Tarjoa majoneesi parsojen kanssa.
  3. Vinkki! Voit myös käyttää valmista majoneesia, jonka maustat sitruunamehulla.

Kommentit (0)

Resepti Perttu Jokinen Kuva Pia Inberg
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Savufetasalaatti

Ainekset

2-3
erilaista rapeaa salaattia
½
dl
viinietikkaa tai valkoista balsamicoa
2
palaa (à 150 g)
savufetajuustoa (Saganaki)
1
kurkku
noin 500
g
tomaatteja
1
salaattisipuli
½
cantaloupe- tai hunajameloni
Kastikkeeksi
balsamicosiirappia

Työvaiheet

  1. Revi salaatti pieneksi ja kääntele kulhossa, jossa on maustettua viinietikkaa tai valkoista balsamicoa. Leikkaa juusto kuutioiksi. Viipaloi kurkku ja paloittele tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuori meloni ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Yhdistä kaikki aineet salaatiksi. Tarjoa balsamicosiirapin kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Perttu Jokinen Kuva Pia Inberg
Annoksia
10
Vaikeustaso
Helppo

Varhaisperunasalaatti

Ainekset

250
g
vihreää parsaa
1
prk
isoja kapriksia
1
dl
paahdettuja auringonkukansiemeniä
1
iso tai 2 pientä punasipulia
kg
varhaisperunoita
viinisuolaheinää
Kastike
3
rkl
dijon-sinappia, jossa sinapinsiemenet mukana
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2-3
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita sinapista, öljystä, suolasta ja sokerista kastike salaatin valmistusastiaan. Viipaloi raaka parsa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kaprikset. Paahda auringonkukansiemenet. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
  2. Lisää parsat, kaprikset, auringonkukansiemenet ja sipuli kastikkeen joukkoon. Pese perunat, kuutioi ne ja kypsennä suolalla maustetussa vedessä. Siivilöi perunat ja lisää kuumina salaattiin. Sekoita hyvin.
  3. Anna salaatin jäähtyä ja sekoita suolaheinät joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)