
Voitaikinakääröissä on piilossa kylmäsavulohta ja parsaa. Pinaatti ja pavut maustavat perunasalaatin.
Kylmäsavulohi-parsavoitaikinarullat ja peruna-papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Kylmäsavulohi-parsavoitaikinarullat
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota voitaikinalevyt sulamaan.
- Leikkaa parsojen kova kanta pois. Kuori paksuja parsoja nupusta tyveen. Nuoria parsoja ei tarvitse kuoria. Keitä parsoja suolatussa vedessä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja laita parsat kylmään veteen jäähtymään.
- Leikkaa voitaikinalevy pitkittäin kolmeen osaan.
- Kuivaa jäähtyneet parsat ja kääri jokaisen varren ympärille kylmäsavulohisiivu tai pari.
- Kääri taikinasiivu kylmäsavulohen päälle ja nipistä reunat kiinni. Voitele rullat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista uunissa kullanruskeiksi noin 15 minuuttia.
Peruna-papusalaatti
- Keitä perunat kypsiksi. Leikkaa ne lohkoiksi.
- Leikkaa pavuista päät pois ja pilko ne kahteen osaan. Keitä suolatussa vedessä pari, kolme minuuttia. Kaada vesi pois ja laita pavut kylmään veteen jäähtymään. Valuta ja lisää perunoiden joukkoon.
- Valmista kastike sekoittamalla öljyyn sitruunamehu ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike perunoiden joukkoon.
- Laita salaatti kylmään maustumaan. Lisää pinaatinlehdet juuri ennen tarjoilua.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.