
Lehtikaali ja nyhtökaura ovat parhaimmillaan paahdettuina. Lisää joukkoon tuoreita viikunoita ja talven lämmittävin salaatti on valmis. Makumaailmassa on häivähdys piparkakkumaisuutta, joten salaatti sopii erinomaisesti myös joulupöytään.
Paahdettu lehtikaali-nyhtökaurasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Revi lehtikaalit paksuista lehtiruodeistaan salaattilinkoon. Huuhdo ja kuivaa lehdet. Revi ne halutessasi pienemmiksi.
- Sekoita öljy, suola ja pippuri kulhossa. Pyöräytä lehtikaaleja mausteissa. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille.
- Sekoita nyhtökauran joukkoon öljy, inkivääritahna ja mausteseos. Levitä nyhtökaurat lehtikaalien lomaan pellille. Ripottele päälle auringonkukansiemenet.
- Paahda aineksia 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia välillä käännellen.
- Poista sillä aikaa viikunoiden kovat kannat. Leikkaa viikunat neljään lohkoon. Sivele ne kevyesti öljyllä. Nosta pelti uunista ja lisää viikunat päälle. Paahda vielä 5 minuuttia.
- Levitä salaatti vadille ja viiruta se halutessasi balsamisiirapilla ennen tarjoilua. Tarjoa lämpimänä.