8:48 | 26.4.2016
Perunasalaatti ja minttu-parmesaanikastike
Perunasalaatti on buffetin kestosuosikki. Uusi versio yllättää vieraat.
Vehreän perunasalaatin maun salaisuus on sitruunainen minttu-parmesaanikastike.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
35 min
Helppo
Perunasalaatti ja minttu-parmesaanikastike
Ainesosat
Vaiheet
- Valmista minttu-parmesaanikastike. Riivi mintunlehdet monitoimikoneen kulhoon. Raasta joukkoon pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Raasta joukkoon myös parmesaani. Kaada oliiviöljy koneeseen ja hienonna kastike koneella tasaiseksi. Lisää rypsiöljyä, kunnes saat kastikemaisen koostumuksen. Mausta kastike hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori ja kuutioi perunat kulhoon.
- Pese retiisit ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Huuhdo ja valuta pinaatti kuivaksi. Paahda auringonkukan siemenet kuumalla, kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Sekoita retiisit, pinaatti, auringonkukansiemenet ja herneet perunoiden joukkoon. Katko sekaan herneenversoja.
- Kaada minttu-parmesaanikastike salaatille.