Tomaatti-paprikasalaatti eli ezme

KK:n toimitus on lisännyt 428 reseptiä
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Ezme kannattaa valuttaa huolellisesti siivilässä ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 annosta
30 minuuttia
Keskivaikea

Tomaatti-paprikasalaatti eli ezme

Ainesosat

Vaiheet

  1. Kalttaa tomaatit: kiehauta vettä kattilassa. Tee tomaattien kantaan ristiviilto. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen vajaaksi minuutiksi. Nosta vedestä ja jäähdytä hetki. Kuori tomaatit. Halkaise kuoritut tomaatit ja pilko pieneksi.
  2. Kuori ja pilko sipulit, valkosipulinkynnet, persilja varsineen ja minttu. Hienonna monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Valuta siivilässä. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele. Paloittele myös kurkku. Hienonna monitoimikoneessa karkeaksi ja valuta siivilässä.
  3. Yhdistä seokset ja lisää tomaattipyree, pippurit, suola, sokeri, sitruunamehu ja oliiviöljy. Tarkista maku. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Vinkki! Aleppopippuria saa ainakin etnisistä kaupoista. Se on miedompaa, pehmeämmän ja hieman suolaisemman makuista kuin chilirouhe. Jos käytät chilirouhetta, lisää sitä aluksi varovasti, ripaus kerrallaan.