Christina Aaltio, kuva Arto Vuohelainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tortillasalaatti

Ainekset

Salaattipohja
4
kpl
tortillaa
1
kpl
keltainen paprika
1
kpl
punainen paprika
200
g
herkkusieniä
2
tl
rypsiöljyä
1
ras
(ruukku) rucolaa
Täyte
300
g
naudan ulkofileetä
2
tl
rypsiöljyä
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
3
rkl
tuoretta, silputtua timjamia tai 2 tl kuivattua
2
rkl
punaviinisiirappia

Työvaiheet

  1. Laita tortillat valmiiksi kulhojen pohjalle kuvan tapaan. Pese ja kuutioi paprikat. Puhdista ja lohko sienet. Paista kasviksia kuumalla pannulla 5 minuuttia öljyssä. Kumoa kasvikset kulhoon ja revi joukkoon rucola. Sekoita.

  2. Leikkaa liha kahdeksi pihviksi. Paista palat kuumalla pannulla kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan.

  3. Nosta pihvit leikkuulaudalle odottamaan. Hiero pintaan chilijauhetta ja suolaa.

  4. Puhdista ja lohko sienet. Pese ja kuutioi paprikat. Paista kasviksia kuumalla pannulla 5 minuuttia vähässä rasvassa. Kumoa kasvikset kulhoon.

  5. Leikkaa pihvi ohuiksi lastuiksi ja lisää kasvisten joukkoon. Lisää timjami ja rucola. Sekoita.

  6. Kaada ohuena nauhana päälle punaviinisiirappia.

    Vinkki! Voit kietoa tortillat myös rullaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Lehtikaali uudistaa kaalikääryleet!
Lehtikaali uudistaa kaalikääryleet!

Lehtikaali on kätevä kääre monenlaiselle täytteelle. Ohran, sienien ja fetan yhdistelmä on herkullinen ja täyttävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaalikääryleet

Ainekset

10
lehtikaalin lehteä
2–3
l
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
Täyte
1
dl
esikeitettyjä ohrasuurimoita
4
dl
vettä
½
tl
suolaa
1
iso
porkkana
1
sipuli
25
g
kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita, tatteja ja kantarelleja)
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
kuivattua oreganoa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
1
pkt (200 g)
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Tee ensin täyte. Lisää ohra kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä noin 20 minuuttia. Valuta ohra. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuullota sipuli öljytilkassa pannulla. Lisää porkkanaraaste ja jatka kuullottamista. Murustele sienet joukkoon. Mausta tomaattipyreellä ja mausteilla. Anna jäähtyä hieman ja murenna feta joukkoon.
  3. Kuumenna vesi lehtikaalin ryöppäämistä varten ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa lehtikaalin lehdistä varovasti paksu lehtiruoti, mutta älä halkaise lehtiä. Nosta muutama lehti kerrallaan kiehuvaan veteen minuutiksi. Nosta lävikköön valumaan. Painele lehdet talouspaperilla kuiviksi.
  5. Ota lehti kerrallaan leikkuulaudalle sileämpi puoli alaspäin. Laita noin puoli desiä täytettä lehdelle ja rullaa tiukaksi kääröksi. Nosta valmiit kääröt voideltuun vuokaan.
  6. Valuta rullien päälle siirappia ja ripottele hieman suolaa.
  7. Paista kääryleitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)

Resepti Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä
Kesäkurpitsa taipuu mainiosti pastan korvikkeeksi.
Kesäkurpitsa taipuu mainiosti pastan korvikkeeksi.

Ohueksi suikaloitu kesäkurpitsa muistuttaa yllättävän paljon spagettia. Herkullinen kasviskastike maistuu myös tavallisen pastan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvisnauhapasta

Ainekset

2
isoa kesäkurpitsaa
2
isoa porkkanaa
Kastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
200
g
herkkusieniä
75
g
aurinkokuivattua tomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
ps (120 g)
pakastepinaattia
1
prk (200 g)
ranskankermaa
50
g
parmesaaniraastetta
½
dl
auringonkukansiemeniä
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike valmiiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele herkkusienet ja aurinkokuivattu tomaatti.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää herkkusienet ja jatka paistamista, kunnes sienet pehmenevät.
  3. Lisää pakastepinaatti ja jatka paistamista pari minuuttia, kunnes pinaatti on sulanut. Lisää tomaatit, ranskankerma, siemenet, suola ja pippuri. Kiehauta. Jätä kastike odottamaan.
  4. Laita kattilallinen vettä kuumenemaan liedelle.
  5. Huuhdo kesäkurpitsa ja leikkaa siitä juustohöylällä leveitä lastuja. Jätä aivan pehmein, siemeninen sisäosa käyttämättä. Asettele lastut päällekkäin ja leikkaa veitsellä ohuiksi nauhoiksi. Kuori porkkanat ja höylää kuorimaveitsellä lastuiksi. Pinoa ja leikkaa ohuiksi nauhoiksi.
  6. Mausta vesi suolalla. Laita nauhat kypsymään veteen minuutiksi. Valuta nauhat lävikössä. 
  7. Sekoita kasvisnauhat kastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Anna Huovinen
Mureke maistuu erityisen mehevältä seuraavana päivänä, kun maut ja rakenne ovat tekeytyneet.
Mureke maistuu erityisen mehevältä seuraavana päivänä, kun maut ja rakenne ovat tekeytyneet.

Etikkapunajuurista ja kikherneistä syntyy herkullinen mureke joutuisasti. Murekkeen voi tarjota kylmänä tai kuumana. Kastikkeeksi sopii vegaaninen inkiväärikerma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–16
Valmistusaika
40 + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-falafelmureke

Ainekset

1
ps (125 g)
paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
1
sipuli
1
yksikyntinen valkosipuli
1
rkl
oliiviöljyä
4
prk (á 290 g)
kikherneitä
2
etikkapunajuurta
½
dl
etikkapunajuurten lientä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
2
tl
juustokuminaa
½
tl
kardemummaa
¼
tl
cayennenpippuria
1
tl
suolaa
1
dl
silputtua lehtipersiljaa
½
dl
silputtua minttua
Päälle
1
ruukku viinisuolaheinää
pistaasipähkinöitä
Inkiväärikerma
dl
kaurakermaa
2
rkl
etikkapunajuurten lientä
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori pistaasipähkinät. Rouhi desi karkeaksi rouheeksi. Jätä loput koristeeksi.
  2. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä viisi minuuttia paistinpannulla öljyssä.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kikherneet, pilkotut punajuuret, liemi, öljy, siirappi, mausteet ja suola monitoimikoneeseen. Soseuta ainekset tasaiseksi. Kumoa falafelmassa kulhoon.
  4. Silppua lehtipersilja ja minttu. Lisää yrtit ja rouhitut pähkinät massaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä massa litran vetoiseen leipävuokaan. Silikonisesta vuoasta mureke irtoaa näppärästi. Kypsennä uunissa noin 30minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen kumoamista.
  6. Koristele pinta kuorituilla pistaasipähkinöillä ja viinisuolaheinällä.

Vinkki! Mureke maistuu erityisen mehevältä seuraavana päivänä, kun maut ja rakenne ovat tekeytyneet.

Inkiväärikerma

  1. Lisää kaurakermaan punajuuriliemi. Raasta inkivääri ja lisää sokerin ja suolan kanssa kastikkeeseen. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Kommentit (0)

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.
Perunasalaatti ei majoneesia kaipaa vaan maku ja kosteus tulevat yrttiöljystä. Sekasyöjät voivat lisätä joukkoon rapeaksi paistettua pekonia.

Ronskeiksi paloiksi jätetyt perunat, juuri paahdettu pekoni ja pestosta tutut maut ovat vastustamattomia yhdessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pestoperunasalaatti

Ainekset

600–800
g
perunoita
50
g
pinjansiemeniä
1
pkt (140 g)
pekonia
½
dl
oliiviöljyä
1
ruukku basilikaa
100
g
parmesaania

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja laita kiehumaan veteen.
  2. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä ja siirrä lautaselle jäähtymään.
  3. Lisää pekonit kylmälle pannulle ja anna ruskistua. Nosta paistunut pekoni talouspaperin päälle, ja anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin. Leikkaa rapea pekoni saksilla pieniksi paloiksi.
  4. Raasta parmesaani.
  5. Tee perunoiden marinadi. Lorauta reilusti oliiviöljyä kulhon pohjalle. Öljy saa maistua salaatissa, joten käytä sellaista, josta pidät.
  6. Hienonna joukkoon ruukullinen tuoretta basilikaa. Myös rucola, lehtipersilja ja korianteri käyvät hyvin.
  7. Siirrä kypsät perunat leikkuulaudalle ja kuori tarvittaessa. Paina perunaa haarukalla, jotta se rikkoutuu. Palat saavat jäädä isoiksi. Laita vielä lämpimät perunapalat yrttiöljyn joukkoon, jotta kastike imeytyy perunaan kunnolla.
  8. Lisää pinjansiemenet, parmesaaniraaste ja hienonnettu pekoni. Nostele ainekset käsin sekaisin. Koristele basilikalla ja rucolalla. 

Kommentit (0)