
Parhaassa salaatissa on rapeita ja pehmeitä lehtiä, mietoja ja voimakkaita makuja, yrttejä ja versoja. Yrttien varret voi hyödyntää maukkaaseen vinegrettiin.
Vihreä salaatti ja yrttivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja kuivaa salaattien ja yrttien lehdet sekä versot salaattilingossa. Säästä varret.
- Revi salaatinlehdet vadille. Ripottele päälle rucolan, krassin ja sitruunamelissan lehdet.
- Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pöyhi salaattien joukkoon.
- Paahda siemensekoitus kevyesti pannulla. Jäähdytä.
- Valmista vinegretti. Paloittele yrttien ja versojen varret teholeikkuriin. Hienonna. Lisää öljy, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri. Aja sileäksi.
- Valuta vinegretti salaatin päälle. Tarjoa osa halutessasi erikseen. Viimeistele siemenillä.
Vinkki! Monien yrttien ja rucolan varret ovat vaikeita syödä. Kastikkeeseen soseutettuna ne antavat herkullista makua.