
Onko feta-pinaattipiirakka suosikkisi? Kokeile sitä uudessa rapeassa muodossa. Struudeli näyttää huippukokin luomukselta, mutta on oikeasti helppo tehdä.
Feta-pinaattistruudeli
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta filotaikina sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää pinaatti ja jatka kypsentämistä, kunnes pinaatti on kokonaan sulanut pannulle ja neste kiehunut pois. Jäähdytä paistos.
- Murenna feta. Rouhi pähkinät. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori.
- Sekoita pinaattipaistoksen joukkoon feta, pähkinät, sitruunankuori, hunaja, timjami sekä suola ja pippuri.
- Ota yksi filoarkki puhtaalle työtasolle. Voitele arkki oliiviöljyllä. Riivi pinnalle timjamin lehtiä. Nosta toinen arkki päälle, voitele se ja ripottele jälleen timjamia. Tee vielä kaksi kerrosta samalla tavalla.
- Lusikoi täyte levyn kapealle sivulle. Taita ulkoreunat sisään ja rullaa kuten kääretorttu. Nosta rulla leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin.
- Voitele rullan pinta öljyllä ja ripottelpäälle pähkinöitä ja timjamia.
- Paista rullaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä pintaansa.
Vinkki! Vehnästä valmistettu filotaikina löytyy hyvinvarusteltujen ruokakauppojen pakastealtaasta muiden pakastetaikinoiden vierestä. Kun leivot filosta, sulata taikinarulla ja ota tarvittava määrä arkkeja. Kääri loput arkit takaisin rullalle ja pakasta myöhempää käyttöä varten.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.