Vaivattoman ja maukkaan bataattipiiraan pohja on valmista voitaikinaa.
Bataattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja paloittele bataatti. Keitä se vähässä vedessä täysin kypsäksi ja kaada keitinvesi pois.
Soseuta bataatti tasaiseksi.
Lisää joukkoon kerma ja hienonnettu chili.
Lisää jäähtyneen seoksen joukkoon vähän vatkatut kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku.
Yhdistä neljä levyä pituussuunnassa yhdeksi isoksi levyksi, käytä kaulinta apuna. Laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka mitat ovat noin 30 x 20 cm.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 200 asteessa 25–30 minuuttia.
Jäähdytä hyvin ja leikkaa paloiksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.