Kesäkurpitsat ja halloumi grillataan rapeiksi ja maustetaan suolalla ja balsamicosiirapilla.
Grillatut kesäkurpitsat
Ainekset
Työvaiheet
Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla. Varo polttamasta. Siirrä syrjään jäähtymään. Leikkaa kesäkurpitsa vajaan sentin viipaleiksi. Leikkaa halloumi puolen sentin viipaleiksi.
Grillaa tai paista pannulla öljyssä kesäkurpitsa ja juusto kauniin ruskeiksi. Mausta kesäkurpitsaviipaleet suolalla. Leikkaa paistettu halloumi suikaleiksi tai paloiksi. Kokoa salaatiksi laakealle lautaselle.
Valuta päälle hyvää oliiviöljyä ja rouhi pinnalle mustapippuria. Koristele tuoreella basilikalla tai mintulla.
Vinkki! Halloumin sijaan salaattiin sopii hyvin myös feta- ja mozzarellajuustot sellaisenaan. Kastikkeeksi sopii balsamicosiirappi.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.