Voit tehdä pihvimassan jääkaappiin edellisenä iltana, niin saat ruuan valmiiksi nopeasti.
Juustoiset kvinoa-kasvispihvit
Ainekset
Työvaiheet
Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla.
Kuumenna vesi kattilassa ja lisää valutettu kvinoa. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja neste on imeytynyt.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkana. Puhdista ja pilko herkkusienet.
Katkaise kesäkurpitsan päät ja leikkaa se neljään pitkään lohkoon. Poista siemenosa. Raasta lohkot.
Kuumenna öljyä pannussa. Paista ensin sieniä kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat tummanruskeita. Lisää hieman öljyä sekä sipulit. Paista noin 5 minuuttia. Lisää valkosipulit sekä porkkana- ja kesäkurpitsaraaste. Jatka paistamista, kunnes pannulla ei ole nestettä.
Yhdistä paistetut kasvikset ja kypsä kvinoa kulhossa. Lisää kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, juustoraaste, muna, suola ja pippuri. Sekoita ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa 1–2 tuntia.
Ota pihvimassasta kourallisia. Litistä ne noin 20 paksuhkoksi pihviksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoa pihvit uunijuuresten, kukkakaalimuusin tai salaatin kanssa.
Vinkki! Lämmitä aterialta yli jääneet pihvit uudelleen paistinpannulla – saat niihin ihanan rapean pinnan.