Marita Suontausta Kuva Arto Vuohelainen
Annoksia
6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvisrulla

Ainekset

Pohja
4
dl
maitoa
3
dl
vehnäjauhoja
4
kpl
kananmunaa
suolaa
öljyä
Täyte
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
200
g
lanttua
tai
200
g
kyssäkaalia
1
rkl
öljyä
2
dl
soijarouhetta
1
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
oreganoa

Työvaiheet

Valmista ensin täyte. Kuori kasvikset ja raasta hienoksi. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti ja sekoita joukkoon soijarouhe, tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi, mausta ja pienennä lämpöä. Peitä kannella ja hauduta silloin tällöin sekoittaen pohjan valmistuksen ajan.

Vatkaa maito ja jauhot sekaisin. Lisää munat, suola sekä öljy. Vatkaa tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle pellille.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes pinta ja reunat ovat kullanruskeita. Kumoa pohja puhtaalle leivinpaperille ja poista paistopaperi. Levitä täyte pohjalle, kääri rullalle ja nosta tarjolle esimerkiksi salaatin kanssa.

Annoksia
6-8
Vaikeustaso
Helppo

Juuresrösti

Ainekset

5
porkkanaa
1
pala (100 g)
palsternakkaa
1
pala (150 g)
selleriä
1
hapan omena
2
munaa
3
rkl
soijajauhoja
1
tl
rosmariinia
¾
tl
pippurisekoitusta
1
tl
suolaa
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset ja omena.
  2. Riko munat kulhoon. Lisää soijajauho ja mausteet. Turvota seosta 5 minuuttia.
  3. Lisää raaste ja sekoita tasaiseksi.
  4. Muodostele käsissä pieniä pihvejä. Paista kuumalla pannulla muutama minuutti puoleltaan, niin että pintaan tulee kaunis väri. Nosta röstit uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200- asteisessa uunissa 10 minuuttia. Voit myös kypsentää pihvit suurella paistinpannulla, miedolla lämmöllä ilman uunia.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Ruster Kuva Elvi Rista
Annoksia
noin 12 pihviä
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-piparjuuriröstit

Ainekset

800
g
punajuurta
150
g
perunaa
4
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
raastettua piparjuurta
2
munaa
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
Paistamiseen
voita tai margariinia

Työvaiheet

  1. Keitä perunoita 5–10 minuuttia. Jäähdytä ja kuori.
  2. Raasta punajuuret ja perunat karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon jauhot, piparjuuri ja munat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi ja anna taikinan levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.
  3. Kuumenna rasva ohukaispannussa. Nostele pari ruokalusikallista punajuuripihvitaikinaa pannun koloihin ja tasoita pihviksi. Kypsennä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia molemmin puolin.
  4. Tarjoa tuoreella rakuunalla tai basilikalla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Resepti Christina Aaltio Kuva Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurivuoka

Ainekset

6
kpl
punajuuria
2
kpl
hapanta omenaa
1
sipuli
150
g
sinihomejuustoa
rouhittua mustapippuria
timjamia
Liemi
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja omenat karkeaksi raasteeksi.
  2. Silppua sipuli.
  3. Levitä ainekset ja murennettu sinihomejuusto uunivuokaan.
  4. Ripottele mausteet pintaan ja kaada kasvisliemi päälle.
  5. Hauduta 200 asteessa 1½ tuntia. Annosvuoille riittää 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Kuva Elvi Rista, kuvausjärjestely Suvi Rüster, resepti Pirkko Salminen, Kouvola
Annoksia
5
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurilaatikko

Ainekset

½
kg
punajuuria
vettä
1
ps (500 g)
pakastettua peruna-sipulisekoitusta
2
dl
tummaa soijarouhetta
4
dl
kasvislientä
musta- ja valkopippuria
dl
ruoka- tai kuohukermaa
150
g
sinihomejuustomuruja
Pinnalle
4
ruskeaa joulupiparia

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja paloittele kuutioiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää punajuurikuutiot. Keitä 35–40 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Mittaa kattilaan kasvisliemi ja soijarouhe. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen. Mausta musta- ja valkopippurilla. Jäähdytä.
  3. Voitele uunivuoka voilla. Sekoita punajuurisose, perunasipulisekoitus, soiijarouheet, ruokakerma ja sinihomejuustomurut uunivuoassa. Murenna pinnalle joulupipareita.
  4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 45–50 minuuttia. Paistos kuohuaa uunissa, joten varaa riittävän suuri uunivuoka.

Vinkki! Voit käyttää myös valmista, vakuumiin pakattua punajuurisosetta.

Kommentit (0)