
Peruna ja kukkakaali saavat padassa seurakseen korianteria ja inkivääriä.
Kauliko jhol tarkari
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin maustetahna. Nepalissa tahna soseutetaan laakealla kivellä morttelimaisesti, mutta Suomessa voit soseuttaa ainekset esimerkiksi tehosekoittimessa.
- Paloittele huuhdeltu kukkakaali pienemmäksi. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua chili, jos haluat sitä käyttää.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää kumina ja sinapinsiemenet. Kuullota noin minuutti. Lisää maustetahna ja kiehauta. Laita sekaan kasvikset ja kypsennä sekoitellen, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä. Lisää vettä sen verran että saat kastikemaisen seoksen ja anna hautua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Koristele tarkari tuoreella, silputulla korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.