
Käytä kuorrutukseen parmesaania tai mitä tahansa muuta maukasta juustoraastetta.
Kokonaisena gratinoitu kukkakaali
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 250 asteeseen. Huuhtele kukkakaali ja laita se kattilaan, jossa on vähän kiehuvaa vettä. Peitä kannella ja keitä noin 10 minuuttia.
- Puhdista ja paloittele sienet. Kuullota niitä pannulla voissa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.
- Ripottele pannulle jauhot ja anna niiden kypsyä noin minuutti seosta käännellen. Kaada pannulle kerma ja maito. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita kukkakaali voideltuun uunivuokaan. Kaada sienikuorrutus kukkakaalille. Ripottele päälle juustoraaste. Nosta vuoka uunin keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, tai kunnes kuorrutus saa kauniin värin. Viimeistele paahdetuilla siemenillä.
Ohjeessa ei ole maitoa mutta työvaiheessa kumminkin pyydetään