Korvasieni-sipulipiiras
Ainekset
Työvaiheet
1. Valmista taikina. Sekoita pehmeän leivontamargariinin tai voin joukkoon jauhot, muna, vesi, kirveli sekä suola. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistumisen ajan.
2. Valmista täyte. Ryöppää korvasienet ohjeen mukaisesti. Purista sienistä ylimääräinen vesi pois. Halkaise kuorittu sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli öljyssä paistinpannulla.
3. Sekoita erillisessä astiassa kuohukerma, munat, puolet juustosta, ruohosipuli ja mustapippuri.
4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunalle tasaisesti. Levitä täytteeksi sipulit, korvasienet ja neste. Ripottele loput juustosta piirakan pintaan.
5. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Korvasienen käsittelyohjeet täällä
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.